2016. január 4., hétfő

237. csoda

életem kb. 8381. napján -azért tudom ennyire pontosan, mert a szülinapom 84oo. volt- szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy csodák márpedig léteznek.





képzeljetek el egy földet, ami szikes, teljesen kiszáradt, láthatóan semmi esély rá, hogy fű nőjjön rajta. képzeljetek mellé sok sok messziről jött fiatalt, akik megpróbálták feléleszteni szépen sorban, a másnak ugyan értéktelen kis földdarabot. 

-semmi remény! -szólt a poros talaj.

az egyik ifjú próbálta vízzel, a másik rengeteg tápanyaggal, volt egy aki a Napot próbálta jobban a földecskére irányítani. mivel egyikőjük sem fejtette meg a titkot, amivel termékennyé tehették volna a földet, így nagyon hamar megunták a munkát, és további termőföldek után néztek.

aztán egy éjjel, arra vetődött egy nagyon locskos, koszos vándor. nagyon fáradt volt, cipője is ezer helyen volt lyukas. leterítette köpenyét a porba, lefeküdt és kinyújtóztatta végtagjait. mielőtt még mély álomba zuhant volna, a csillagokat bámulta, és a földet simogatta kezével.

mikor pirkadt, a zarándok csipás szemmel nézett körbe a dombokon és a pusztaságon. amikor a köd már felszállt a szeme elől, akkor látta, hogy egy lány fekszik a köpenyén.
-milyen szép... -gondolta.
fogta a lányt, az összes vagyonát és a földecske közepére fektette. épített köréjük egy kis kunyhót. minden nap gondoskodott a földről: öntözte, szép szavakkal simogatta, a Napot is megszelidítette neki. ám a lány még mindig aludt. folyton csak aludt, nem szólt semmit.
napok, hónapok teltek el úgy, hogy sem a lány, sem pedig a föld nem adott jelet arról, hogy él.

aztán egy nagyon hideg estén, mikor a vándor hazafelé tartott, valami fehéret pillantott meg a fekete földön. odasietett, és akkor látta meg, hogy a lány az. ott csücsült egyedül a hidegben, mégis nagyon mosolygott. akkor látta először a szemeit nyitva a tündérnek, aki csak úgy a semmiből jött hozzá. 
a lány kezei a földet takarták. amikor széttárta apró tenyerét, akkor látta meg a vándor az igazi szépséget: egy parányi kis hajtást a haldokló földben.



a zarándokból így lett király.








és belőlünk így lett igazán gazdag

család.






a.